Onze missie

Door menselijkheid naar een duurzame zorg

De zorg in Nederland behoort tot de top van de wereld en wij geloven dat het nog beter kan. Dat doen we door te focussen op menselijkheid van zowel patient als zorgverlener. Juist nu technologie in opkomst is.

Onze aanpak

Menselijkheid versterkt door technologie

1. DE ARTS – Artsen hebben een ongelofelijke rijkdom aan medisch inhoudelijke kennis, maar er zijn meer aspecten cruciaal voor het artsenvak. Zeker in het licht van een snel opkomende technologie in de zorg. Dit zijn precies de elementen waar soms te weinig tijd en aandacht voor is tijdens de opleiding(en). Daarom willen wij (jonge) artsen een plek bieden om deze kennis en skills op te doen. Zo kunnen ze authentiek hun vak beoefenen.

2. DE TECHNOLOGIE – Er wordt ontzettend veel ontwikkeld op technologisch gebied. Dit komt lang niet altijd van de grond in de praktijk. Het wordt eerder ervaren als een last (EPD), dan als een verbetering. Een groot onderdeel hiervan wordt veroorzaakt door een gat tussen zorgverlener (gebruiker) en ontwikkelaar. Dit overbruggen door deel uit te maken van de ontwikkeling. Hierdoor sluit het naadloos aan op de praktijk.

Over ons

Wie wij zijn

Self

Wouter van Dijk

Careshaper

Wouter studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en Gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn opleiding was hij gefascineerd en gefrustreerd door de inefficiëntie van de zorg. Na zijn studie nam hij deel aan de Nationale Denktank en werkte bij McKinsey & Company. Zijn hart voor de zorg behield hij en keerde terug, nu als als fulltime zorgondernemer. Samen met Mia richtte hij de eerste vereniging voor basisartsen op, De Jonge Dokter.

IMG_6364

Mia Wessels

Careshaper

Mia studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en Health Economics aan Erasmus Universiteit. Tijdens haar opleiding was zij gefascineerd en gefrustreerd door de manier waarop zorgverleners voor zichzelf en elkaar zorgen. Een sector die erop gericht is om mensen beter te maken, kon zelf nog beter worden. Samen met Wouter richtte zij de eerste vereniging voor basisartsen op, De Jonge Dokter.